Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Memòria de la Professió

FRANCESC SANT FIGUERAS cirurgià de Manresa

La tretzena entrevista de la Memòria de la professió és el Dr. Francesc Sant Figueras metge de Manresa, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia. Cap de traumatologia a l'Ambulatori del Bages durant 43 anys. Centre Hospitalari de Manresa, Professor de l’Escola d’Assistents Socials 2 anys i l’Escola Farreras Valentí d’Infermeria 8 anys.Equip de treball amb el Francesc Sant Figueras al Centre Hospitalari de Manresa

Accés a l'entrevista

XAVIER IGLESIAS GUIU catedràtic de ginecologia i obstetrícia

La dotzena entrevista de la Memòria de la professió és el Dr. Xavier Iglesias Guiu ginecòleg format a la Universitat de Barcelona (UB) i amb formació postgrau als Estats Units d’Amèrica (EUA), Rotating Internship al Mount Sinai Hospital de Miami Beach i quatre anys de residència en obstetrícia i ginecologia al Harlem Hospital Center de New York, afiliat a la Columbia University. Especialitzat en oncologia ginecològica al MD. Anderson Hospital and Tumor Institut de Houston (Texas). Ha fet tota la seva carrera acadèmica a la Facultat de Medicina de la UB i l’Hospital Clínic de Barcelona.

Curs de cirurgia ginecològica a Montevideo (Uruguai), ca. 1990

Accés a l'entrevista

MARIA TERESA ESTRACH PANELLA primera Degana de la Facultat de Medicina de la UB

La tercera metgessa de la Memòria de la professió és la Dra. Maria Teresa Estrach Panella la primera catedràtica de dermatologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona des del 2003. També va ser vicedegana entre els anys 1995 i 2001 i posteriorment com a degana de 2001 a 2008. El mateix any que ser nomenada cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. La seva activitat com a investigadora s’ha dirigit a la recerca clínica dels limfomes cutanis.Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic, 1990

Accés a l'entrevista

DANIEL FIGUEROLA PINO endocrinòleg, director i president de la Fundació Rossend Carrasco i Formiguera

Daniel Figuerola Pino 1965-2019

La desena entrevista a la Memòria de la professió és el Dr. Daniel Figuerola Pino endocrinòleg que ha estat director i president de la Fundació Rossend Carrasco i Formiguera, entitat especialitzada en l’atenció integral als pacients amb diabetis. Professor associat de patologia mèdica, docent en el camp de l’endocrinologia, ha impartit cursos per a professionals de la salut (metges, infermeres, farmacèutics) i més de 150 seminaris nacionals i internacionals a la Fundació. Com a investigador és autor de més de 80 articles a revistes nacionals i internacionals així com 100 ponències i 60 comunicacions en diversos fòrums científics. Premi a l’Excel·lència Professional del CoMB aquest any 2023.
Equip d'endocrinologia i diabetis de l’Hospital Clínic de Barcelona, 1982

Accés a l'entrevista

CARMEN GOMAR SANCHO, catedràtica d’anestesiologia

Carmen Gomar i Sancho (València, 1950) Memòria

La segona metgessa de la Memòria de la professió és la Dra. Carmen Gomar Sancho. Formada com a especialista en anestesiologia i reanimació a l'Hospital Clínic de Barcelona, on ha exercit l'especialitat fins al 2020. Ha estat cap de servei des del 1995 al 2006 i directora de docència des del 1998 al 2002. També cap d'estudis i coordinadora del programa Erasmus de la Facultat de Medicina de la UB. Des de 2006 és catedràtica d'anestesiologia i reanimació a la UB, on inicia la simulació clínica a la Facultat de Medicina i a l'Hospital Clínic.

Carmen Gomar amb metges de l’Hospital Clínic participant en una sessió de simulació clínica.

Accés a l'entrevista

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.