Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill de Rafael González Adrio i de Juana Maria Martínez, resident a Barcelona des de petit, a causa del trasllat de la família. Fa el batxillerat a l’Institut Verdaguer de Barcelona i estudia medicina a la Universitat de Barcelona, llicenciant-se el 1963.

Compagina la carrera amb el bàsquet, inicialment com a jugador del CE Laietà, on rep les primeres lliçons del seu oncle Angel que també va ser internacional. Més endavant passa a ser jugador professional del RCD Espanyol el 1953. Fitxa pel FC Barcelona el 1954, on hi està fins al 1957, any que és fitxat pel Real Madrid que li ofereix un contracte que no pot rebutjar. Només s’hi està dues temporades, perquè torna a Catalunya, enfadat amb l’entrenador Pedro Ferrandiz del Real Madrid. Ha estat internacional en 14 ocasions i medalla d’or en els Jocs del Mediterrani de 1955, celebrats a Barcelona. La temporada 1962-1963 juga en un equip de bàsquet de segona divisió, el Sèmoles Espona de Terrassa.

Viatja a Alemanya per ampliar estudis de Traumatologia en el Katerim Hospital de Stuttgart i a l’hospital de la Universitat de Tubingen, on hi passa 5 anys, fins que torna a Barcelona el 1968. Obté una plaça de cap clínic a l’Hospital de la Vall d’Hebron, que manté fins al 1980.

El 1972 s’incorpora com a traumatòleg del FC Barcelona i s’hi està fins al 1991. Com a metge del Barça ha operat grans jugadors, com Cruyff, Maradona o Schuster entre altres. Quan aquest darrer va optar per operar-se a Alemanya, no va quedar bé, i González-Adrio el torna a operar amb èxit. La confiança d’alguns jugadors i entrenadors, com Cruyff, fa que quan deixa els Serveis Mèdics del Barça, li segueixin demanant la seva opinió davant les lesions dels seus jugadors. Un exemple és el polèmic cas del trencament de tendó d’Aquil·les de Koeman que l’holandès vol ser operat per González-Adrio en contra de l’opinió dels Serveis Mèdics. Finalment és operat pel Dr. Borrell, amb González-Adrio al costat com observador. Aquesta situació provoca declaracions mediàtiques que arriben a la Comissió de Deontologia del COMB i acaba amb un advertiment per escrit als dos especialistes del president Ramon Trias.

González-Adrio és pioner en les tècniques d’osteosíntesi per a les fractures i, més endavant, s’especialitza en la cirurgia del genoll i, també, és dels primers cirurgians que fa la reconstrucció quirúrgica dels lligaments del genoll al nostre país. Des del 1988, és cap del Servei de Traumatologia de la Clínica - Fundació Fiatc de Barcelona, i el 1993, aporta el primer cas en el qual s’aplica el Fílum System, tema sobre el qual publica diversos articles, amb Miguel B. Royo Salvador, donant suport a la teoria de la Malaltia del Fílum, fet que li comporta el nomenament de Col·laborador d’Honor i Benefactor de Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation.

Casat amb Úrsula Wagner, un dels seus quatre fills és el també cirurgià traumatòleg Rafael González-Adrio Wagner.

MVR-MBC