Actualitzacions

Jaume Isern i Rabascall

Aquesta actualització és força important perquè gràcies a la doctora Anna Maria Isern Grau, metgessa i filla d'aquest metge exiliat a Veneçuela, i a la seva trucada telefònica hem sabut que la fotografia central que il·lustrava la biografia del doctor Jaume Isern i Rabascall era errònia, confosa involuntàriament amb un retrat del cirurgià veneçolà Ricardo Baquero González. Agraïm la trucada que ens ha servit per esmenar una errada.

Isidre Parellada i Torrents

Agraïm a la Dra. M Lluïsa Calvet i Valera que ens ha fet arribar la làpida que recorda el sacrifici del metge vilanoví Isidre Parellada i Torrent, un metge que no sols combat l'epidèmia del còlera morbo que afecta durant cinquanta dies la població de Vilanova i la Geltrú sinó que li costa la vida just dos dies després del Te Deum d'acció de gràcies que es fa per agrair a Déu la fi de l'estrall.

Manel Camps i Clemente

El 19 de gener d'aquest any, l'Ajuntament d'Alcarràs va retre homenatge al metge i historiador Manel Camps Clemente en un acte celebrat al Casino d'Alcarràs, seu de l'antic sindicat esquerrà Foment Agrícola Republicà. Amb l'assistència d'autoritats i família, es va presentar un retrat pictòric del Dr. Camps realitzat per l'artista local Pepe Rosanes, que s'instal·larà en el Centre d'Atenció Primària d'Alcarràs, el municipi on va exercir de metge tota la vida. Tenir coneixement d'aquesta notícia a través del Col·legi de Metges de Lleida, ens ha permès actualitzar la biografia d'aquest emblemàtic metge lleidatà.

Jaume Peyrí i Rocamora

La visita al blog 'Un dermatólogo en el Museo' del nostre col·laborador, dermatòleg i historiador Xavier Sierra -pàgines que recomanem a qui li agradi conèixer l'art i la seva relació amb la Medicina- ens ha donat a conèixer una altra caricatura d'un dels creadors de la Dermatologia catalana i primer catedràtic de l'especialitat de la primera meitat del segle XX: Jaume Peyrí i Rocamora

Joan Veiret i Amat

La localització d'una fitxa col·legial de voltants del 1927, ens ha permès puntualitzar algunes dades d'aquest metge rural carismàtic de la primera meitat del segle XX, alcalde de la població on exerceix de metge, Sant Feliu Sasserra, a la comarca del Bages. Aquesta actualització ens posa dates correcte tant de l'acabament del batxiller com de les dates d'estada a Sant Feliu de Sasserra i, posteriorment, a Sant Vicenç de Castellet, a més de proporcionar-nos un retrat d'aquesta època inèdit fins ara.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.