Recull de premsa

Difonen la història de la medicina garrotxina

El Diari de Girona es fa ressò de la col·laboració establerta entre L'Arxiu Comarcal de la Garrotxa col·labora des de fa quatre mesos amb la Galeria de Metges Catalans, el web del Col·legi de Metges de Barcelona que pretén divulgar les figures més destacades de la medicina catalana al llarg de la història.

Diari de Girona | Olot, 29/03/2018

Incorporen dos metges de Sant Pere de Ribes a la galeria de doctors il·lustres catalans

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha inclòs a la Galeria de Metges Catalans a Pere Puig i Mestres i Cristòfol Cuadras i Giralt, doctors de Sant Pere de Ribes (Garraf) a finals del segle XIX i principis del XX. Es tracta de la galeria referent en la divulgació de figures il·lustres de la medicina catalana. En un comunicat, l'Ajuntament ha recordat que Puig va destacar per la dedicació que va tenir pels pacients, que en ocasions visitava després de més de tres hores de camí a peu per arribar fins les masies més allunyades...


Incorporen a dos metges de Ribes a la Galeria de Metges Catalans

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes informa els seus vilatans que el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha inclòs a Pere Puig i Mestres i Cristòfol Cuadras i Giralt a la Galeria de Metges Catalans, gràcies a la col·laboració del metge i historiador ribetà Pere Miret i Cuadras.


Informen, també:


Metges garrotxins a la Galeria de Metges Catalans, notícia a la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya

El XAC informa que la Galeria de Metges Catalans inclou diverses imatges de diferents personatges biografiats facilitades per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa(ACGAX), fruit de la col·laboració encetada fa uns mesos entre aquesta entitat i els tècnics d’aquest web d’història mèdica il·lustrada del Col·legi de Metges de Barcelona. La col·laboració ha consistit en la recerca d’imatges d’alguns metges nascuts a la comarca de la Garrotxa i en la seva digitalització per tal de ser incloses en els respectius espais biogràfics. La notícia relaciona també els vuit metges i la metgessa garrotxins que ja formen part de la Galeria de Metges Catalans.

XAC Notícies - 15/03/2018

Radio Cubelles, també, emet un programa informant la incorporació de Darius Huguet a la Galeria de Metges Catalans

La notícia escrita recorda que aquest reconeixement també el té un altre cubellenc, el doctor Estapé i que l’apartat biogràfic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’historiador local, Joan Vidal. Després, de fer una breu ressenya de la vida del metge Dari Huguet i celebrar la seva inclusió a la Galeria de Metges Catalans del COMB, informa que a les pàgines del web es poden veure fotografies que mostren l’acte de reconeixement que li retrà el municipi el 19 de febrer de 1972 (procedents del fons d’Antoni Pineda), a banda d’un dibuix original seu publicat a La Vanguardia el 1982 i documents diversos, com el seu carnet de facultatiu. La informació radiada dedica uns minuts a recordar la biografia d'aquest metge que, nascut a Lleida, arrela a Cubelles i és nomenat Fill Adoptiu de la vila en agraïment la seva generosa feina.

Ràdio Cubelles / Redacció, 1/03/2018 [ amb accés a l'arxiu d'àudio de l'emissió ]


 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.