Recull de premsa

Talamanca retrà homenatge al metge Anicet Gresa

El metge Anicet Gresa Mirambell (1892-1942) -recentment inclòs a la Galeria de Metges Catalans gràcies a la col·laboració del metge i historiador Armand Rotllant- rebrà l'homenatge de l'Ajuntament de Talamanca amb el suport del CoMB per reconèixer públicament aquest metge que, tot i ser barceloní, va ser un dels més reconeguts del Bages. És per això, segons anuncia el diari, l'Ajuntament de Talamanca ha proposat que el dispensari municipal rebi el nom del doctor Anicet Gresa 'qui, exercint en la ruralitat i en unes condicions molt difícils, va destacar pel seu compromís amb la professió'. El retrat que il·lustra l'article pertany a l'Arxiu Històric del CoMB i forma part de les pàgines dedicades al metge Gresa dins la Galeria de Metges Catalans.

La família de Santiago Tiffon i Ramonet, agraeix la seva incorporació a la Galeria

Aprofitem la publicació que el psicòleg Bernat N Tiffon ha fet a Twitter per agrair la feina feta i la publicació de les pàgines dedicades al seu avi, el doctor Santiago Tiffon i Ramonet, dins la Galeria de Metges Catalans per recordar que la incorporació d'aquest metge –com la de tots els personatges que ingressen i ingressaran a la Galeria- és una mena d'homenatge i reconeixement a la feina feta en vida com a especialista de cor i pulmó, essent també un notable metge d'empresa i un gran metge de capçalera que -a més- representa una nissaga de sanitaris dedicats a la Podologia i a la Medicina durant generacions. És per això que, com que tot sovint no és fàcil localitzar prou informació per biografiar els nostres metges i metgesses perquè les referències bibliogràfiques són escasses- aquest tuit ens permet recordar totes les famílies i agrair la seva necessària col·laboració facilitant-nos documents i, sobretot, cedint-nos imatges inèdites que, definitivament, contribueixen a crear la memòria de la professió mèdica.

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar informa que el Col·legi de Metges dedica una pàgina de la Galeria al metge santpolenc Joan Riera Vaquer

L'informatiu municipal informa que la biografia del doctor Joan Riera Vaquer ha estat possible gràcies a la col·laboració encetada amb l'Arxiu Municipal de Sant Pol (AMSP), que ha elabora el text biogràfic d'aquest singular metge santpolenc així com la selecció fotogràfica i hemerogràfica que l'il·lustren el personatge, uns apartats que val la pena visitar perquè el metge Riera Vaquer, a més de destacar com a especialista en l'Electroteràpia i Radioteràpia i ser el creador dels sèrums antituberculosos SAT juntament amb el veterinari Francesc Sugrañes, és un prolífic i creatiu publicista que reuneix un gran nombre d'anuncis d'una qualitat artística excepcional.

La Galeria de Metges Catalans, una oportunitat per divulgar l’obra fotogràfica de Josep Salvany Blanch

Antonio Mora Verges, periodista col·laborador de la Galeria, presenta als seus lectors la romànica rodona de Sant Miquel de Lillet que retratava l’any 1918 el metge i fotògraf Josep Salvany Blanch.

Reconeguts dos antics metges cubellencs

Article d'El Diari de Vilanova informant de la incorporació de dos antics metges cubellencs a la Galeria de Metges Catalans: els doctors Estapé i Huguet. El primer, Francesc Estapé Pañellas perquè va ser el creador del Servei de Cardiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Cardiologia a més de ser un dels fundadors i primer president de la Societat Catalana de Cardiologia. El segon, Dari Huguet Fontova perquè, nascut a Lleida, es converteix en un un exemple paradigmàtic de metge rural, estimat per tots els veïns de les poblacions on hi va exercir i, especialment, de Cubelles on s'hi estableix i mor.


 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.